miercuri, 19 octombrie 2011

Marea Enciclopedie a cunoaşterii


Cele 6 volume ale lucrarii prezinta informatii esentiale din toate domeniile majore ale vietii sociale si economice, stiinta, tehnologie, filozofie, arta, muzica si religie. Indispensabila in orice casa, biblioteca sau birou, ENCICLOPEDIA CUNOASTERII rezuma cele mai importante idei, descoperiri si realizari ale inteligentei umane, pe parcursul a mii de ani de dezvoltare a civilizatiei, explicand importanta lor pentru progresul si confortul cotidian.
 

Aceasta istorie succinta dar edificatoare a culturii si civilizatiei acopera o lunga perioada de timp, de la aparitia limbajului in preistorie pana la tendinta de globalizare din prezent. La inceputuri, cultura a actionat ca un catalizator, unind indivizii in grupuri in numele supravietuirii. Odata cu aparitia primelor comunitati sedentare, lumea incepe sa se organizeze si politic, lucru dovedit de piramidele egiptene. Perioada clasica a pus temelia Renasterii, care, la randul ei, a pavat drumul spre elaborarea conventiilor sociale si politice in Epoca Iluminismului, perioada care a influentat actualul concept de guvernare. Istoria culturii clarifica legaturile dintre trecut si prezent si contribuie la o mai buna intelegere a lumii contemporane, marcata de globalizare si extinderea mediilor de comunicare.
MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII este o lectura pe care cititorul o va gasi cu siguranta irezistibila, iar cele peste 2.000 de fotografii, reproduceri, ilustratii si harti beneficiaza de o prezentare deosebita, inovatoare si, in acelasi timp, usor accesibila. Fiecare volum prezinta un scurt istoric al domeniului pe care il abordeaza, combinat cu informatii succinte care plaseaza evenimentele in contextul epocii, prezinta detalii interesante si inedite, grafice, informatii cheie ilustrate, mici secrete si explicatii. Personalitatilor marcante din fiecare domeniu li se dedica paragrafe speciale, iar in final fiecare sectiune mentioneaza problemele importante si nerezolvate pana astazi.

Volumul 1 - Universul si Pamantul
Volumul 2 - Stiinta si Progres
Volumul 3 - Societate si Economie
Volumul 4 - Religie si Filozofie
Volumul 5 - Arta si Literatura
Volumul 6 - Lumea Astazi

Capitolele principale : Istoria Civilizatiei, Universul, Pamântul, Biologia, Chimia, Fizica si tehnologia, Matematica, Societatea, Politica si Justitia, Economie, Religia, Filozofia, Psihologia, Artele vizuale, Arhitectura, Literatura, Muzica, Filmul, Lumea astazi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu