miercuri, 12 octombrie 2011

Atlas istoric ilustrat al lumii




 Imperiile care au redesenat harta lumii, marile descoperiri geografice, secolul luminilor, lumea interbelica sau perioada razboiului rece sunt doar cateva dintre capitolele acestei lucrari deosebite, care va propune o lectura agreabila si in acelasi timp instructiva. “Atlasul istoric ilustrat al lumii” va ofera date cruciale dar si informatii inedite din domeniile majore ale existentei umanitatii – stiinta, economie, arta, cultura, religie. Fiecare pagina contine harti color, acompaniate de texte explicative clare si exhaustive, ilustratii si fotografii.



 

  Stiati ca:
 Diadohii sunt succesorii lui Alexandru cel Mare care, dupa moartea tanarului rege macedonean, si-au impartit imensul imperiu cucerit de el. Din disputele lor, care au durat ani intregi, s-au nascut diferite regate.
 Pentru protejarea Chinei de invaziile populatiilor nomade din nord, imparatul Shi Huangdi a poruncit ridicarea unui impunator zid care sa lege fortificatiile oraselor din nord. Constructia originala, lunga de 2500 km, a fost distrusa in secolul XII de mongoli. A fost reconstruit si extins de catre dinastia Ming, intre 1371 si 1644 si astazi are 6000 km.
 Moscheea, edificiu de cult al religiei islamice, era in vechime un centru polifunctional, unde se exercita justitia si le era explicat credinciosilor Coranul. Conform traditiei islamice, prima moschee ar fi fost construita de.Mahomed in curtea casei sale din Medina.

Capitole:
Semiluna Fertilă
Lumea greaca şi romană
Barbarii
China şi India
Islamul şi cruciadele
Imperiul Mongol
Civilizaţii precolumbiene şi regate africane
Marile descoperiri geografice
Reforma
Secolul Luminilor
Napoleon si epoca napoleoniana
Cele doua razboaie mondiale
Lumea de azi

DOWNLOAD:Atlas Istoric Ilustrat al Lumii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu